Baggrund: Karaktergennemsnit er defineret som gennemsnittet ved 9. klasses afgangsprøve i de bundne prøver. Karaktergennemsnittet beregnes på baggrund af elever, som ikke er indberettet som enten elev i specialklasse eller som elev i privatskole.
Af anonymitetsgrunde vises der ikke resultater, hvis under 3 elever har en karakter i alle bundne prøver.
Benchmark: Kommunegennemsnit baserer sig alene på elever i folkeskoler, specialskoler eller dagbehandlingstilbud og behandlingshjem. Landsgennemsnittet baserer sig – ligesom skolegennemsnittet – på alle elever, som ikke er indberettet som enten elev i specialklasse eller som elev i privatskole.
Særligt om COVID-19 og tolkning på karaktergennemsnit
Det bemærkes, at karakterer fra skoleåret 2019/2020 og 2020/2021 er baseret helt eller delvist på ophøjede standpunktskarakterer grundet aflysninger af folkeskolens prøver som følge af Covid-19. Dette forhold gør at niveauet og evt. sammenligninger med karaktergennemsnit fra tidligere år skal foretages med ekstra varsomhed og ikke kan tolkes som et udtryk for en udvikling i elevernes faglige niveau.
Baggrund: Tallet viser hvor stor en gennemsnitlig andel af skoleåret eleverne er fraværende fra skolen. Eksempelvis svarer 5 % fravær til ca. 10 skoledages fravær. Elevernes samlede fraværsprocent består af sygefravær, godkendt fravær og ikke-godkendt fravær. Fraværsdata dækker samtlige klassetrin for folkeskoler og specialskoler.
Benchmarks: Kommune- og landstal er baseret på opgørelser fra folkeskoler og specialskoler.
Baggrund: Skolens samlede elevtal er baseret på elever på alle klassetrin og klassetyper.
Det gennemsnitlige elevtal for de enkelte kommuner og hele landet er beregnet ved at dividere kommunens/hele landets samlede elevtal med antallet af skoler i kommunen/landet.
Benchmarks: Kommunegennemsnittet er baseret på skoletyperne: Folkeskoler, specialskoler, kommunale ungdomsskoler samt dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder. Landsgennemsnittet er baseret på alle skoletyper.
Baggrund: Det gennemsnitlige antal elever per klasse (også kaldet klassekvotienten) beregnes som antallet af elever på skolen i 0.-9. klasse divideret med antallet af klasser.
Kun elever i normalklasser fra folkeskoler samt fri- og privatskoler indgår i opgørelserne.
Benchmarks: Kommunegennemsnittet er alene baseret på elever i folkeskolen. Landsgennemsnittet er baseret på elever i både folkeskoler samt fri- og privatskoler.
Baggrund: Tallet viser andelen af elever fra den pågældende skole, der 15 måneder efter afsluttet 9. eller 10. klasse er startet på en ungdomsuddannelse. Dvs. en gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse, særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse eller kombineret ungdomsuddannelse.
Skoleåret er det år, hvor eleven gik i 9. klasse eller 10. klasse.
Benchmarks: Kommunetal er baseret på elever fra skoletyperne: Folkeskoler, specialskoler, kommunale ungdomsskoler samt dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder.
Landstal er baseret på elever fra alle skoletyper.
Folkeskole
Kategorien medtager alle folkeskoler i Danmark. Folkeskolen er en kommunal opgave og reguleres af folkeskoleloven. I Danmark er der 10 års undervisningspligt. Det betyder, at folkeskolen rummer en 10-årig grundskole bestående af en 1-årig børnehaveklasse og 1. – 9- klasse.
Friskoler og private grundskoler
Kategorien medtager alle friskoler og private grundskoler i Danmark. Disse skole tilbyder undervisning af børn i grundskolealderen, det vil sige i alderen seks til 17 år.
Fælles for undervisningen er, at undervisningen kan tilrettelægges friere end i eksempelvis folkeskolen. Skolerne vælger selv deres værdigrundlag. Skolernes undervisning kan for eksempel bygge på et religiøst livssyn, en bestemt pædagogik eller tage udgangspunkt i et særligt interesseområde.
Skolerne er selvejende institutioner, og brugerne skal betale en egenbetaling, som fastsættes af den enkelte skole. Der er for de enkelte skoleformer forskellige regler for enten elevstøtte eller i visse tilfælde mulighed for nedsættelse af den individuelle betaling.
Efterskoler
Kategorien medtager alle efterskoler i Danmark inklusiv efterskoler med et særligt tilbud., Efterskoler er kostskoler for unge mellem 14 og 18 år. Her kan man bl.a. få undervisning i skolefag, der svarer til folkeskolens 8., 9. og 10. Klasse.
Efterskoler med særligt tilbud omfatter efterskoler med et samlet særligt tilbud til elever med behov for specialpædagogisk støtte, for eksempel ordblinde eller elever med generelle indlæringsvanskeligheder.
Specialskoler for børn
Kategorien omfatter specialeskoler i Danmark. Disse skoler er kendetegnet ved at yde specialpædagogisk bistand til at fremme udviklingen hos elever med særlige behov.
Specialpædagogisk bistand omfatter bl.a. rådgivning til forældre, undervisning og træning i funktionsmåder og arbejdsmetoder samt personlig assistance til overvindelse af praktiske vanskeligheder i forbindelse med skolegangen.
Dagbehandlingstilbud og behandlingshjem
Kategorien omfatter interne skoler på institutioner, der tilbyder psykologisk og terapeutisk behandling på dag- eller døgnbasis af børn og unge fra truede miljøer.
Forklaring af skoletal er hentet fra Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag nyheder fra Carepilot.
Ved at udfylde informationerne i nedenstående formular, kan du anmode om at få tilføjet et nyt sted eller en ny institution.